Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
ja zalogowałam się bez żadnych problemów i też bez kupowania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
Hej

Mój brzusio też wygląda jak góry i doliny Najbardziej wieczorem kiedy to układam się wygodnie przed tv, hhihi
Bardzo tez reaguje jak czytam bajki starszej córci

Co do paczek, dostałam z libero w tamytm tygodniu, odebrałam juz Z rimi dostałam wiadomość na e-mail że dostane 36/2010, wiec czeeekam

Na bam's tez sie zalogowalam

Pozdrawiam Mamuśki !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
aleksandra d
(ola*i*andrzej)
Nowicjusz
mamma84 -a z libero to przysla jakis kvitering? Gdzie odebralas paczuszke?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
Poczta przyszlo zawiadomienie. Paczke odebralam w lindexie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Hej Dziewczyny !! Masc na sutki nie dziala , wiec juz w desperacji strasznej maz pojechal mi kupic wczoraj te nakladki silikonowe na sutki i od wczoraj je stosuje . Na poczatku jak maly bierze ja do ust to ma odruch troche wymiotny zapewne dlatego ze to jest dosc duze ( nei fajne ) a dla mnie jest duzo lepiej go karmic mniej mnie bola . Jak narazie zostaje przy tych nakladkach ale powiedzcie mi bo nie moge nigdzie wyczytac jak dlugo mozna uzywac jednej pary ??? po kazdym jedzeniu je myje w goracej wodzie . Pozdrawiam a no i nei sa za fajne bo sie odklejaja od piersi podczas ssania bezsensu ale lepiej to niz bez nich .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Hej. Ja z moim pierwszym dzieckiem stosowałam te nakładki przez cały czas karmienia. Powód był inny. Miałam za małe sutki i mały nie umiał złapać. Męczyłam się przez 2 tyg, a potem za radą położnej kupiłam nakładki i tak już karmiłam do końca. Myłam je po każdym karmieniu i przez 7,5 mies stosowałam jedną parę, a potem mleko się skończyło. Mały nie chciał pić bez nakładek. Z kolei z córcią kupiłam je już zapobiegawczo, ale mała nie miała problemów ze złapaniem sutka. Próbowałam ją karmić przez nakładki, gdy mnie pogryzła, ale nie chciała pić, więc się poddałam.
Z mojego doświadczenia wynika, że przystosowanie się sutków do karmienia trwa ok miesiąca. Nie raz miałam łzy w oczach z bólu, nawet z drugim dzieckiem, a teraz czeka mnie to po raz trzeci. Trzeba zacisnąć zęby i przetrwać. Nawet potem może się zdarzyć, że dzidzia pogryzie i boli. Takie życie... W końcu nigdy wcześniej nie były poddawane tak częstemu i intensywnemu ssaniu i gryzieniu, a z natury są bardzo wrażliwe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
ja z kolei nie umiałam karmić w tych nakładkach i mi bvyło nie wygodnie,dziwnie i jak gama pisze na początku zaciskałam zęby płakałam ale karmiłam aż bratowa powiedziała mi o maści i koszmar z karmieniem się skończył zobaczymy jak to teraz będzie,zostało mi jeszcze 4 tygodnie(licze do term.z miesiączki)całkiem inną mam teraz ciąże jak z synem brzuch mi zaczyna bardzo przeszkadzać i oczywiście ciężko skarpetki wkładać no i trochę się mi przytyło bo 13kg.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(anulka86)
Nowicjusz
WITAM!
Mam pytanie dziewczyny Czy nr personalny trzeba miec konkretnie jakis czas juz przyznany przed porodem aby dostac to becikowe? Bo ja np nr personalny mam o 30.04. a termin porodu mam 30.11 i chcialam was zapytac czy jest jakas róznica ile i od kiedy sie ma taki nr personalny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
mnie np.ta osoba co wypełniała wniosek o becikowe to pytała czy jestem dłużej jak 12 miesięcy ale dlaczego to nie wiem i o tyn numerze personalnym nic nie słyszałam ale to chyba nie ma znaczenia,nie będę wprowadzać Cię w błąd bo nie mam zielonego pojęcia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
nie dodałam że w NO dłużej jak 12 miesięcy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok